Change of Use to Vets, Ashby Road, Burton on Trent

Our clients approached bi Design having just secured a new property on Ashby Road. They were looking to move their successful veterinary practice into the new building to overcome some of their current issues with their existing building. This included having to walk deceased pets through the customer waiting area.

The new buildings previous use was as a children’s nursery. bi Designs challenge was to gain consent for the change of use of the property and through extensions and alterations design a layout which worked for the practice to deliver a professional and successful business.

The solution was to design a single storey extension which incorporated a new customer entrance and waiting area and three consulting rooms. The extension was designed to allow for future expansion over for a new first floor area.

The outcome was to create an attractive yet practical addition to the rear of a period property. The use of angled walls in the extension provides privacy between the different consultancy rooms and the customer waiting area.